Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος  καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής κεντρικών τραπεζών, αλλά και με το “βλέμμα” στις ελληνικές εξελίξεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,36% με τον τραπεζικό κλάδο να ακολουθεί πτωτική πορεία, ενώ τις χειρότερες επιδόσεις γνώρισαν οι μετοχές από τον κλάδο του λιανεμπορίου. “Βουτιά” άνω του 5% σημείωσε η μετοχή της H&M, μετά τις χειρότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις Μαΐου, με τη Next να “κατρακυλά” κατά 6,2%, ύστερα από την υποβάθμιση από την Credit Suisse. Στον “πάτο” του Stoxx 600 βρέθηκε η Raiffeisen Bank, στον απόηχο της υποβάθμισης από την Barclays.

Στα ταμπλό των ευρωαγορών, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,76%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,57% και ο γερμανικός DAX έχασε 0,88%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,47% χαμηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 “διολίσθησε” κατά 0,60% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε “βουτιά” 1,01%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα ετέθη το ελληνικό ζήτημα και η συνεδρίαση του Eurogroup με το θέμα του ελληνικού χρέους, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι.

Παράλληλα, η αγορά έστρεψε την προσοχή της στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών. Μετά από τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων, σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι διατηρούν σταθερά τα επιτόκιά τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα