Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην πλειοψηφία τους, τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος λαμβάνοντας πιέσεις από την πτώση του αργού και καθώς οι αγορές “βλέπουν” το τέλος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής να πλησιάζει.

Πράγματι, τα τελευταία μηνύματα από τις κεντρικές τράπεζες οδηγούν τους επενδυτές στο συμπέρασμα πως οι κεντρικές τράπεζες στρέφονται πλέον αποφασιστικότερα προς τη σύσφιγξη της πολιτικής τους, εγκαταλείποντας τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,07% στις 380,18 μονάδες, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 0,2%. Οι μετοχές των ΜΜΕ γνώρισαν τις χειρότερες επιδόσεις, μετά από τις υποβαθμίσεις των συστάσεων για τη WPP και τη Mediaset.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,19%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,14% και ο γερμανικός DAX γνώρισε οριακά κέρδη 0,06%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,33%, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,09% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώθηκε 0,29% χαμηλότερα.

Το κλίμα στις ευρωαγορές επιβαρύνθηκε από τη “διολίσθηση” των τιμών του πετρελαίου (της τάξεως του 2%), εν μέσω των ανησυχιών για τις συνθήκες υπερπροσφοράς στην αγορά του μαύρου χρυσού.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις στο Αμβούργο, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε την πρώτη του συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα