Σε απεργία πείνας οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού για το δικαίωμα στη μόρφωση

Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, έχουν ξεκινήσει εδώ και εννέα ημέρες απεργία πείνας για το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Σε κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σήμερα στο Athens Indymedia, και το οποίο υπογράφουν κάποιοι εκ των απεργών, εξηγούν τους λόγους οι οποίοι τους οδήγησαν στο να βάλουν τις ίδιες τους τις ζωές, αναχώματα σε έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης, προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο για αυτούς δικαίωμα στην μόρφωση, όπως τονίζουν

Αναλυτικά το κείμενο:

Σήμερα 26 Μαρτίου συμπληρώνονται εννιά μέρες από τότε που πήραμε τη δύσκολη απόφαση να βάλουμε τα ίδια μας τα σώματα, τις ίδιες μας τις ζωές, αναχώματα σε ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης, προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για μας δικαίωμα στην μόρφωση .

Το σωφρονιστικό σύστημα θέλει να εμφανίζεται δίκαιο και ανθρώπινο. Έχει θεσπίσει κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε να παρέχει στους κρατούμενους τη δυνατότητα να σπουδάζουν σε κάποια τμήματα του Δ.Ι.Ε.Κ. που λειτουργεί στις φυλακές, όμως τα κριτήρια επιλογής των κρατουμένων για τα τμήματα αυτά είναι εντελώς αυθαίρετα. Η εισαγγελέας είναι αυτή που κρίνει και αποφασίζει , αυτής ο λόγος έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έκρινε και αποφάσισε πως όσοι θεωρούνται χρεωμένοι σε άλλες φυλακές δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση επομένως δε δικαιούνται να σπουδάσουν. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος είναι διπλά άδικη καθώς στις φυλακές που είμασταν προηγουμένως δεν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα να σπουδάσουμε. Μέχρι σήμερα υπάρχει εκκωφαντική σιωπή μπροστά στο δίκαιο αγώνα μας ενώ ταυτόχρονα τόσο η δική μας υγεία όσο και των άλλων δυο απεργών πείνας από την Α πτέρυγα καθώς και του Παναγιώτη Ασπιώτη στη Δ πτέρυγα (που απεργούν με το ίδιο αίτημα) χειροτερεύει διαρκώς.

Συνεχίζουμε γιατί έχουμε δίκιο, γιατί ζητάμε κάτι αυτονόητο, κάτι που μας το στερούν χωρίς κανένα λόγο. Η ευθύνη για ότι μας συμβεί θα βαραίνει εκείνους που επιβάλλουν αυτές τις παράλογες αποφάσεις. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και η δικαιοσύνη και να γίνει το δίκαιο αίτημα μας δεκτό.

 

BAJIC PETAR

ΠΙΚΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα