Σε ανοδική τροχιά οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Με κέρδη ξεκινούν την εβδομάδα τους οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το παγκόσμιο sell-off της προηγούμενης εβδομάδας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις πολιτικές εξελίξεις και τα εταιρικά νέα.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,28%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,25%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,69%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,69%, ενώ στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται κατά 0,5%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα το εκλογικό αποτέλεσμα στην Έσση της Γερμανίας και οι επιπτώσεις αυτού στην κεντρική πολιτική της χώρας, με ορισμένου να μιλούν πλέον για σημείο καμπής στο Βερολίνο και το “το τέλος της εποχής Μέρκελ”.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει σήμερα το σχέδιο του προϋπολογισμού της χώρας όπου αναμένεται να βάλει τέλος στην πολυετή λιτότητα.

Στα υπόλοιπα νέα, στη Βραζιλία ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζ. Μπολσονάρου εξελέγη πρόεδρος της χώρας. Μετά την αναγγελία της νίκης του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δήλωσε “Θα αλλάξουμε μαζί το πεπρωμένο της Βραζιλίας. Δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να ερωτοτροπούμε με τον σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό, τον λαϊκισμό της αριστεράς”.

Στα εταιρικά νέα, αυξήθηκαν 32% τα κέρδη γ΄ τριμήνου της HSBC Holdings, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων retail και commercial banking και διαχείρισης πλούτου. Συγκεκριμένα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,9 δισ. δολάρια έναντι των 2,96 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο, με τα έσοδα να αυξάνονται 6,3% στα 13,8 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα