Σε ανοδική τροχιά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε ανοδική τροχιά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άλμα 1,9% σκαρφαλώνοντας σε νέα υψηλά 21 ετών, έχοντας κλείσει τον Οκτώβριο με τα μεγαλύτερη μηνιαία κέρδη των τελευταίων δύο ετών. Η αποδυνάμωση του γεν βοήθησε, με το δολάριο να ενισχύεται στα 113,90 γεν από 113,15 γεν το βράδυ της Τρίτης.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,8%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο Shenzhen ενισχύεται οριακά 0,06%.

Ένας ιδιωτικός δείκτης για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Caixin PMI παρέμεινε σταθερός στο 51,0 τον Οκτώβριο όπως ανακοίνωσε η Caixin Media Co. και η εταιρεία ερευνών Markit. Σημειώνεται ότι οι 50 μονάδες διαχωρίζουν την επέκταση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση.

Στην Κορέα ο Kospi ενισχύεται σε ποσοστό 1,1% με τον τίτλο της Samsung να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό με άλμα 3,5%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX-50, ο οποίος κατέγραψε 17 ιστορικά υψηλά τον προηγούμενο μήνα, χάνει 1,3%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 κερδίζει 0,7% πλησιάζοντας το υψηλό του 2017.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αργότερα σήμερα. Οι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της, δίνοντας “σήμα” για την επόμενη αύξηση τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα