Σε αναμονή αφορμής για διαγραφή της Κ. Παπακώστα

Την τελευταία στιγμή απέφυγε τη διαγραφή η Κατερίνα Παπακώστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ επικεντρώνει την προσοχή του στην πολιτική συμπεριφορά της κ. Παπακώστα και στην επόμενη αφορμή η βουλευτής θα βρεθεί εκτός κόμματος. Υπάρχει μάλιστα η αίσθηση ότι η αφορμή αυτή μπορεί και να μην αργήσει…

Η απόφαση της αντικατάστασης της κ. Παπακώστα ελήφθη προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού πρώτα όμως ο ίδιος “φλέρταρε” με την ιδέα του να την θέσει άμεσα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

“Είμαι άνθρωπος του μέτρου, δεν κάνω βιαστικές κινήσεις” είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνεργάτες του , με αφορμή ένα παρόμοιο περιστατικό, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό την μέθοδο που θα ακολουθήσει σε ανάλογες περιπτώσεις.

“Θέλει να δίνει σε όλους μία τελευταία ευκαιρία ακόμα και σε αυτούς που γνωρίζει ότι δε θα την πάρουν” λέει με νόημα συνομιλητής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας το απαραίτητο μήνυμα και προς την πλευρά της κ. Παπακώστα αλλά και στο σύνολο της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον πρωινό καφέ της Τρίτης έχοντας διαβάσει την ανάρτηση της κ. Παπακώστα και έχοντας λάβει την απόφασή του, την οποία και απλώς ανακοίνωσε στους συνεργάτες του. Λίγη ώρα αργότερα η Κατερίνα Παπακώστα ενημερώθηκε , απαντώντας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ότι “την ανάρτηση την έκανε για το καλό του Άδωνι Γεωργιάδη”.

Όσοι σπεύδουν να συνδέσουν την καρατόμηση της κ. Παπακώστα αποκλειστικά με την ανάρτηση για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, προχωρούν σε λάθος συμπεράσματα. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Γεωργιάδης ήταν από εκείνους που από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου είχε ταχθεί υπέρ του να πέσουν οι τόνοι και να μην δοθεί συνέχεια στην ανάρτηση της Κατερίνας Παπακώστα.

Η αλήθεια είναι το κλίμα στον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ είχε βαρύνει για την πρώην υφυπουργό Υγείας από τις αρχές Μαρτίου.

Ήταν τότε που η εφημερίδα “Ειδήσεις” είχε φιλοξενήσει δηλώσεις της, τις οποίες η ίδια εκ των υστέρων είχε αμφισβητήσει, με τις οποίες η κ. Παπακώστα είχε ταχθεί υπέρ της ψήφισης των αντίμετρων από την ΝΔ και της παράλληλης απόσυρσης του αιτήματος για εκλογές εφόσον έκλεινε η αξιολόγηση. Τα όσα είχε πει η κ. Παπακώστα είχαν βρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο συμπόσιο των Δελφών, ο οποίος τότε της είχε ζητήσει, μέσω συνεργατών, να ανασκευάσει.
Με το που έγινε γνωστή η ανάρτηση της κ. Παπακώστα κάποιοι θέλησαν να συνδέσουν την κίνηση της πρώην υπουργού με τους λεγόμενους «Καραμανλικούς», αφού η Κατερίνα Παπακώστα δεν έχει κρύψει την εκτίμησή της στον πρώην πρωθυπουργό. Η σύνδεση αυτή έγινε ακόμα πιο “αληθοφανής” , μετά τα όσα έγραψε στο Facebook o Eυάγγελος Αντώναρος ο οποίος αποκάλυψε ότι στις τελευταίες εκλογές είχε ψηφίσει την κ. Παπακώστα κάτι που θα επαναλάβει και στις επόμενες.

Η εικόνα που υπάρχει στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η κ. Παπακώστα δεν συνδέεται με κάποια «οργανωμένη» κίνηση των λεγόμενων “Καραμανλικών” και υπενθύμιζαν τις πρόσφατες διαρροές του πρώην πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες ό,τι έχει να πει ο πρώην πρωθυπουργός το λέει ο ίδιος. Αρμόδια πηγή πάντως σημείωνε με νόημα ότι “η κ. Παπακώστα δεν είναι εύκολη στο να την ψυχολογήσεις”.

Σε κάθε περίπτωση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους στόχους, από τον οποίο γνωρίζει ότι θα κριθούν πολλά. Προσδοκά ότι στις επόμενες εκλογές θα υπάρξουν πολλά νέα πρόσωπα , τα οποία θα συνδέσουν περισσότερο το κόμμα με την κοινωνία και θα φρεσκάρουν την εικόνα της ΝΔ. Μια εικόνα που ο κ. Μητσοτάκης δε θέλει να εξαντλείται στο επίπεδο της επικοινωνίας. Γι’ αυτό επέλεξε την οδό της μη συμμετοχής των γαλάζιων πρώην υπουργών υγείας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή.

Στη λίστα των πρώην υπουργών βρίσκεται και ο νυν αντιπρόεδρος του κόμματος, η μη συμμετοχή του οποίου υποδηλώνει την επιθυμία του προέδρου της ΝΔ να μην περιορίσει το ζήτημα της εξεταστικής στο επίπεδο της προσωπικής κόντρας του κ. Γεωργιάδη με τον κ. Πολάκη. Αναμφίβολα η δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας υποκρύπτει και ένα προεδρικό “μήνυμα” προς την πλευρά του αντιπροέδρου, ένα “μήνυμα” που θα πρέπει να διαβαστεί με ενδιαφέρον από τους άμεσα ενδιαφερόμενους…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα