Σε αναζήτηση «ισορροπιών» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας

Εταιρικά αποτελέσματα και η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας οδήγησαν σε μικτά πρόσημα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο 0,1% με τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και αερίου σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,34% στις 12.676 μονάδες ενώ στη Γαλλία ο CAC κατέγραψε οριακή άνοδο 0,01% στις 5.502 μονάδες. Στην Βρετανία, ο FTSE υποχώρησε κατά 0,45% στις 7.741 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEΧ ενισχύθηκε κατά 0,077%, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,72% και ο πορτογαλικός PSI κινήθηκε ανοδικά κατά 0,11%.

Η επιβολή πρόσθετων δασμών ύψους 16 δισ. δολαρίων από την Κίνα στα αμερικάνικα προιόντα ως απάντηση στους δασμούς που αναμένεται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ στις 23 Αυγούστου αποτέλεσαν ένα ακόμα επεισόδιο στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες το τελευταίο διάστημα.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, η πολιτική δασμών στρέφεται κατά των εταιρειών καθώς αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται τα οικονομικά μεγέθη τους και να αποτυπώνεται η κατάσταση αυτή στην πορεία των μετοχών τους.

Τη νευρικότητα των επενδυτών επιτείνει και η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία καθώςθεωρεί υπεύθυνη τη Μόσχα για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ στη Βρετανία.

Η μετοχή της Adidas ήταν η μεγάλη κερδισμένη της σημερινής συνεδρίασης καταγράφοντας κέρδη 9,4% καθώς ανακοίνωσε μεγαλύτερα του αναμενόμενου καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα