Σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού ο Καμμένος

Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος – Δείτε φωτογραφίες – βίντεο
Ο Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, επιβιβάστηκαν στην πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος» με προορισμό το κεντρικό Αιγαίο.

Η πυραυλάκατος πραγματοποίησε άσκηση προσομοίωση τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία περιελάμβανε επερχόμενη απειλή από ελικόπτερο, αντιμετώπιση κατευθυνόμενου βλήματος από ελικόπτερο, και διαδικασίες πλήγματος από κατευθυνόμενο πλήγμα.

Ο Πάνος Καμμένος μαζί με τον Δημήτρη Βίτσα ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του πλοίου και παρακολουθούν μαζί με δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ την αντιμετώπιση απειλών από το πλήρωμα της πυραυλακάτου.

Τα σενάρια επικεντρώνονται στις λεγόμενες «ασύμμετρες απειλές».

Όλοι επικεντρώθηκαν στο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστική μια φράση που «δανείστηκε» ο Αρχηγός Στόλου από αναφορά αξιωματικού του, που μόλις είχε γυρίσει από αποστολή.

«Το ανθρώπινο δυναμικό αποδεικνύεται ανθεκτικότερο του υλικού», έγραψε και αυτό είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμη ότι: «Σε λίγες ώρες ξεκινάει μια καινούργια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, που θα διεξαχθεί στο βορειανατολικό Αιγαίο, όπου και πάλι θα επιδείξουμε την ετοιμότητα μας και τον υψηλό επαγγελματισμό μας».

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε «Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Ναύτες, για την υψηλή ετοιμότητα και το ηθικό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας άσκησης.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους Έλληνες και τις Ελληνίδες νησιώτες και νησιώτισσες για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στο Πολεμικό μας Ναυτικό.

Σε λίγες ώρες ξεκινά μια καινούργια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου και πάλι θα επιδείξουμε την ετοιμότητά μας, τον υψηλό επαγγελματισμό αλλά και τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε: «Νομίζω σήμερα πήρατε μια πολύ καλή γεύση από την καθημερινότητα των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών μας όλων των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και έχει ιδιαίτερη σημασία να ξέρετε από πρώτο χέρι και οι συντάκτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πως προετοιμαζόμαστε κάθε φορά και πως ρίχνουμε ένα πολύ μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση των στελεχών μας και στο Πολεμικό Ναυτικό και στον Στρατό Ξηράς και στην Αεροπορία ελπίζοντας ότι δε θα χρειαστεί αλλά αν θα χρειαστεί να είμαστε πάντα έτοιμοι. Σε αυτήν την λογική παρακολουθούμε τα δικά μας χωρικά ύδατα για την προστασία και των νησιωτών μας και του Αιγαίου μας».
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολακης είπε: “Είμαστε έτοιμοι. Τα πληρώματα είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένα και το υλικό είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.”

Από τη πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΝ, Νίκος Τσούνης, επεσήμανε ότι: «Το Αιγαίο ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνικό. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Είμαστε εκεί για να καταλάβουν όλοι ότι το Αιγαίο μας ανήκει και θα μας ανήκει και είμαστε έτοιμοι».

Ο Αρχηγός Στόλου, Ιωάννης Παυλόπουλος, τόνισε ότι: «Το βασικότερο συμπέρασμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει. Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι να φέρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα