Σε άνοδο οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με το βλέμμα στη Fed

Ανοδικά κινήθηκαν στην πλειονότητά τους οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που αποκάλυψαν έναν μεγαλύτερο του αναμενόμενου διχασμό των αξιωματούχων όσον αφορά μία επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι προσδοκίες για μία ηπιότερη μετάβαση σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων λειτούργησε πιεστικά για το δολάριο και προσέφερε στήριξη στο γιεν. Ως αποτέλεσμα, το ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,14%, τη στιγμή που το δολάριο υποχώρησε στα 109,80 γιεν στις ασιατικές συναλλαγές, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από την Τρίτη.

Ωστόσο, η ανάκαμψη του γιεν φέτος δεν φαίνεται να δρα αρνητικά στην ιαπωνική οικονομία. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 13% τον Ιούλιο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, για όγδοο συνεχή μήνα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,32%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κερδίζει 0,54%, ενώ ο Sensex κερδίζει 0,03%. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύεται σε ποσοστό 0,57%

Όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της 25-26ης Ιουλίου της Fed που δημοσιεύτηκαν σήμερα, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve διαχωρίστηκαν στη συνεδρίαση του Ιουλίου ως προς το χρόνο της μελλοντικής αύξησης των επιτοκίων καθώς δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν γιατί ο πληθωρισμός είναι τόσο αδύναμος τους τελευταίους μήνες. Συμφώνησαν, ωστόσο, να ξεκινήσουν σύντομα τη μακροχρόνια διαδικασία της συρρίκνωσης του ισολογισμού της τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι οι γεωπολιτικές ανησυχίες έχουν εξασθενήσει, μετά και την είδηση ότι η Βόρεια Κορέα θα αναβάλει το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων στο Γκουάμ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα