Σερβία-Σλοβενία κλείνουν τα σύνορα

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης η Σλοβενία θα προχωρήσει σε επί της ουσίας σε απαγόρευση εισόδου στο έδαφός της σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.122780-275143

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβενίας ανακοίνωσε ότι πλέον θα επιτρέπεται είσοδος μόνο σε ανθρώπους που θέλουν να καταθέσουν αίτηση για άσυλο ή σε μετανάστες που χρίζουν ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής Σερβίας ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από τη Λουμπλιάνα ότι από τα μεσάνυχτα οι Σλοβένοι συνοριοφύλακες θα επιτρέπουν την είσοδο σε άτομα με διαβατήρια που φέρουν ευρωπαϊκή θεώρηση (visa), κάτι που σημαίνει ότι πλην των ελαχίστων που θα θέλουν να ζητήσουν άσυλο στη Σλοβενία τα σύνορα θα είναι πρακτικά κλειστά.

Μάλιστα, το σερβικό ΥΠΕΣ σημειώνει πως το Βελιγράδι θα δράσει ανάλογα και θα κλείσει τα σύνορά του με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, κάτι που σημαίνει ότι αρχίζει ένα ντόμινο κλεισίματος συνόρων. «Η Σερβία δεν θα επιτρέψει να γίνει κέντρο για πρόσφυγες», φέρεται να αναφέρεται στην ανακοίνωση της σερβικής πλευράς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα