Σεούλ: «Ξεκουφαίνει» με τα ηχεία την Πιογνγκιάνγκ για τον στρατιώτη που αυτομόλησε

Η Νότια Κορέα ενημερώνει για την κατάσταση του τραυματία στρατιώτη – Τα είχαν χρησιμοποιήσει ξανά στην τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ τον Ιανουάριο

Τα γνωστά μεγάφωνα επιστράτευσε η Σεούλ εντείνοντας τη δική της προπαγάνδα κατά της Πιονγιάνγκ, ενημερώνοντας μέσω αυτών για την κατάσταση του βορειοκορεάτη στρατιώτη που αυτομόλησε νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Ο 24χρονος στρατιώτης που έχει ταυτοποιηθεί μόνο με το επώνυμό του ως Oh, δέχθηκε πυροβολισμούς όταν προσπάθησε να περάσει τα σύνορα στις 13 Νοεμβρίου.

Τα μηνύματα -που εστάλησαν μέσω του συστήματος του ραδιοφωνικού σταθμού Freedom Voice που έχει τοποθετηθεί στα σύνορα- επεσήμαναν επίσης τις παραβιάσεις της συμφωνίας ανακωχής από τους στρατιώτες που τον κυνήγησαν και τον πυροβόλησαν.
Παράλληλα, λέγεται ότι κατά την καταδίωξη πέρασαν την στρατιωτική γραμμή διαχωρισμού. Ο στρατιώτης αναρρώνει σε νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διαφυγή του και υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Μάλιστα, οι γιατροί διέγνωσαν και σημάδια υποσιτισμού.

Η χρήση των μεγαφώνων δεν είναι μία νέα στρατηγική και είχε γίνει ξανά τον Ιανουάριο μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ. Τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης την περιγράφουν ως «ψυχολογικό πόλεμο»

Τα ηχεία έχουν τόσο μεγάλη εμβέλεια ήχου που ακούγονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα