Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στον Ισημερινό

550_334_103981Ένας σεισμός 4,6 βαθμών έγινε αισθητός σε μεγάλο βαθμό στο Κίτο κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον φονικό σεισμό του Απριλίου, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Ισημερινού.

“Προς το παρόν (γνωρίζουμε) ότι έχουν προκληθεί μόνον μικρές ζημιές σε κατοικίες”, αναφέρει ο δήμαρχος του Κίτο Μαουρίσιο Ρόντας σε μήνυμά του στο Twitter.
“Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για σοβαρά περιστατικά”, επιβεβαίωσε και στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ECTV ο υπουργός Ασφάλειας Σεσάρ Νάβας, βεβαιώνοντας ότι ο σεισμός αυτός δεν συνδέεται με αυτόν του Απριλίου.

Ωστόσο η σεισμική αυτή δόνηση προκάλεσε πανικό στον πληθυσμό της πρωτεύουσας του Ισημερινού, οι κάτοικοι της οποίας βγήκαν στους δρόμους.
“Έκλαιγα από τον φόβο μου, έσπασαν λίγα πράγματα, άκουσα πράγματα να πέφτουν, ενώ εγώ προσευχόμουν”, δήλωσε στο AFP ο κάτοικος του Κίτο Πατρίσιο Λόπες, ο οποίος ξύπνησε από τον σεισμό.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23:23 τοπική ώρα της Δευτέρας (07:23 ώρα Ελλάδος σήμερα), ενώ το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το Κίτο και το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter το γεωφυσικό ινστιτούτο.

Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε στις 16 Απριλίου ανέρχονται επισήμως σε 673, οι τραυματίες σε 6.274 και αυτοί που έμειναν άστεγοι σε 29.000. Οι ζημιές που προκάλεσε υπολογίζονται επίσης σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα