ΣΕΒ: Όταν η Πολιτεία συνεργάζεται με την επιχειρηματικότητα έχουμε θετικά αποτελέσματα

Ευρεία συνάντηση δικτύωσης με βασικό ζήτημα τις εξαγωγές και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών τον Μάρτιο/ Νέα αποκλιμάκωση του εμπορικού ελλείμματος
«Όταν η Πολιτεία συνεργάζεται με την επιχειρηματικότητα, τότε έχουμε θετικά και απτά αποτελέσματα. Ο κοινός προγραμματισμός των επισκέψεων, ο συντονισμός και η ουσιαστική συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών έχουν φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα. Έχουν φέρει το ζητούμενο: επιχειρηματικές συμφωνίες», τόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, καλωσορίζοντας υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και συνδέσμων-μελών του ΣΕΒ και τα νέα στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας, σε συνάντηση δικτύωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα Γραφεία του Συνδέσμου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση αυτή εντάσσεται σε μία σειρά κοινών δράσεων που έχουν δρομολογήσει ΣΕΒ, ΥΠΕΞ και ΕΣΔΑΑ, για τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της εξαγωγικής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπίτσιος σημείωσε ακόμη ότι ο στόχος είναι κοινός: «Να συνδράμουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις στις εξαγωγές προϊόντων σε τομείς και αγορές όπου εντοπίζονται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Β’ Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Σχέσεων Φραγκίσκος Βέρρος ευχαρίστησε τον ΣΕΒ «για τη σειρά πρωτοβουλιών του, για την πολιτική του να συνδράμει στην καλύτερη ενημέρωση των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ και κυρίως στην επαγγελματική εκπαίδευση των στελεχών».

Ακολούθησε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων που αποβλέπουν στην εξειδίκευση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Γραφεία ΟΕΥ προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιριών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 30 επιχειρήσεις και συνδέσμους, μέλη του ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα