Σβίγκου: Το κυβερνητικό έργο θα προχωρήσει απρόσκοπτα

«Το κυβερνητικό έργο θα προχωρήσει απρόσκοπτα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», μετά την αποδοχή, από τον πρωθυπουργό, των παραιτήσεων του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

«Το σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια -όπου πολύ μεγάλη σημασία έχει και η καταπολέμηση της ανεργίας, που ήταν το χαρτοφυλάκιο της κυρίας Αντωνοπούλου, αλλά και γενικότερα η οικονομία, που ήταν στο χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημητρίου- θα προχωρήσει με τέτοιον τρόπο, όπως αναφέρεται και στον οδικό χάρτη της κυβέρνησης, που έχει περιγράψει και ο πρωθυπουργός» ανέφερε η κ. Σβίγκου.

«Είναι δυσάρεστο γεγονός όταν παραιτούνται δύο μέλη της κυβέρνησης, που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο μέχρι σήμερα», σημείωσε, παρατηρώντας ότι «οι λόγοι της παραίτησης αναδεικνύουν και δύο διαφορετικούς κόσμους μέσα στην πολιτική», καθώς επρόκειτο «για δύο παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας, την ίδια στιγμή που δυστυχώς οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες, όταν προσβάλλεται το δημόσιο αίσθημα».

«Και τα δύο στελέχη της κυβέρνησης», συνέχισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «πήραν την ευθύνη, έθεσαν στη διάθεση του πρωθυπουργού τις θέσεις τους και ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τις δύο παραιτήσεις, δείχνοντας κι αυτοί με τη στάση τους, αλλά και ο πρωθυπουργός, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι σε τέτοια θέματα μία στάση ευθιξίας είναι η ενδεδειγμένη στάση».

«Ο πανικός της ΝΔ για τη Novartis σε νέα επίπεδα»

Με αφορμή, εξάλλου, την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΝΔ για τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, στην οποία αναφέρεται πως για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο» και «δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς», η κ. Σβίγκου σχολίασε: «Έχει χαθεί η αίσθηση της σοβαρότητας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν φτάνεις στο σημείο να εκμεταλλεύεσαι τη συνάντηση με έναν εκπρόσωπο μίας ξένης χώρας και συγκεκριμένα με τον Αμερικανό πρέσβη, για την ελληνική πολιτική ατζέντα και όταν φτάνεις στο σημείο να βγάζεις ανακοινώσεις σε εισαγωγικά με τις δηλώσεις του [?] πλέον φαίνεται ότι έχει φτάσει σε νέα επίπεδα ο πανικός της ΝΔ γύρω από την υπόθεση Novatris και προσπαθεί σαν τον πνιγμένο να πιαστεί από οπουδήποτε, πιάνονται από τα μαλλιά τους».

Αναφερόμενη στο σχόλιο εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας ότι «δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων» η κ. Σβίγκου παρατήρησε: «Μπορούν οι πρέσβεις να σχολιάζουν εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις στη χώρα στην οποία εκπροσωπούν τη χώρα τους; Θα το έκανε αυτό ένας Έλληνας πρέσβης σε μια ξένη χώρα; Είναι προφανές αυτό. Και θεωρώ ότι είναι λάθος ο τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύτηκε από εχθές η ΝΔ αυτή τη συνάντηση».

«Η ΝΔ έχει ήδη εκτεθεί και με τη χθεσινή της ενέργεια και όλη την προηγούμενη περίοδο και στη συζήτηση στη Βουλή νομίζω ότι είναι έκθετος και προσωπικά ο αρχηγός της, αλλά και τα ηγετικά της στελέχη. Είδαμε από την αρχή κινήσεις πανικού, κινήσεις εκβιασμού προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, έχουμε δει ένα παραλήρημα χυδαιότητας τις τελευταίες ημέρες από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος φέρεται να είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, είδαμε να εκστομίζονται χυδαιότητες σε βάρος του πρωθυπουργού και φοβάμαι ότι για τη ΝΔ αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή» πρόσθεσε.

«Τα δύσκολα στην οικονομία είναι πίσω μας»

Αναφερόμενη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Όσο η Ελλάδα ανακτά τις δυνάμεις της, στέκεται στα πόδια της και φεύγει από σκληρή επιτροπεία -τον Αύγουστο του 2018- τόσο πιο πολύ αποτυπώνεται και στους πολίτες η αίσθηση ότι αλλάζει η χώρα σελίδα, οπότε με διαφορετικούς όρους, που εμείς καθορίζουμε το πλαίσιό τους, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για την οικονομία και τη χώρα».

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εκτίμησε πως «από ό,τι φαίνεται τα δύσκολα είναι πίσω μας και οι συζητήσεις που τώρα γίνονται και για το χρέος και για την ανάπτυξη και για το πλαίσιο μετά το 2018 γίνονται με όρους πολύ ευνοϊκούς για την ελληνική πλευρά, συμβατούς και με το γενικότερο κλίμα, που όλοι -και ο διεθνής Τύπος και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι- αναγνωρίζουν την αλλαγή σελίδας στην ελληνική οικονομία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα