Σβίγκου: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για εκλογές στη λήξη της τετραετίας θα προχωρήσει

«Η ψήφος εμπιστοσύνης, είναι κορυφαία κοινοβουλευτική και πολιτική στιγμή, κορυφαία ώρα ευθύνης για τους βουλευτές που θα καθορίσουν με την ψήφο τους τις επόμενες μέρες την πορεία αυτής της κυβέρνησης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με κάθε επιτυχία το έργο της» σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Η ίδια αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρει σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΑLPHA, ότι «όπως έχει διαμορφωθεί η κοινοβουλευτική κατάσταση σήμερα δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο» και προσθέτει.

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του κόμματος για εκλογές στη λήξη της τετραετίας, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019, θα προχωρήσει» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα τόνισε ότι «μπροστά μας υπάρχει η συμφωνία των Πρεσπών που λύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα χρόνιο εθνικό ζήτημα, όπως επίσης υπάρχουν και οι πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί, που αφορούν στην ελάφρυνση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη συνταγματική αναθεώρηση, την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Μιλούμε δηλαδή για ένα σύνολο θετικών πρωτοβουλιών, τόσο θεσμικών, όσο οικονομικών και κοινωνικών, που θα μας πάνε μέχρι τη λήξη της τετραετίας. Αυτό είναι το κοινωνικά επωφελές, αυτό είναι και το εθνικά ωφέλιμο».

Συνεχίζοντας, ασκεί κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και εκτιμά πως πίσω από τους υψηλούς τόνους κρύβεται αμηχανία.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσο καιρό ζητούν από τον πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και τώρα που γίνεται αυτό να μιλούν για στημένο διαζύγιο κι όλες αυτές τις ανοησίες που ακούμε. Οι ίδιοι δεν προκαλούσαν τόσον καιρό τον πρωθυπουργό να ζητήσει πρόταση εμπιστοσύνης; Οι ίδιοι δεν ήταν που τόσον καιρό δεν τολμούσαν πρόταση δυσπιστίας; Τώρα ποιος είναι ο λόγος αυτής της αντίδρασης, αφού αυτό ήταν που ζητούσαν; Τελικά τι ακριβώς θέλουν; Να πάμε σε εκλογές μόνο και μόνο επειδή ο κ. Μητσοτάκης το ζητάει από το ’16 και μετά;» διερωτάται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος η Ρ.Σβίγκου υπογραμμίζει ότι «η νέα μεταμνημονιακή περίοδος θα αναδιατάξει συνολικά το πολιτικό σκηνικό. Θα αναγκάσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν πάνω σε δύο διακριτές πολιτικές προτάσεις για το μέλλον της χώρας. Απέναντι σε αυτά τα δύο διακριτά πολιτικά σχέδια δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Ή είσαι με το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που προτείνει και υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ή είσαι με το ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα τύπου Πινοσέτ. Ή είσαι με τη στήριξη του κοινωνικού κράτους ή με τη διάλυσή του και την εκχώρηση του στους ιδιώτες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα