Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης θέλει εσωτερικό μνημόνιο χωρίς ημερομηνία λήξης

Στην σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας την οποία θα παρακολουθήσουμε την επόμενη περίοδο αναφέρθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, εφόσον όπως εξήγησε «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας και του κοινωνικού κράτους, την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και τη στήριξη των εργαζομένων από τη μία πλευρά και το σχέδιο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη που ισοδυναμεί με την πλήρη ισοπέδωση και καταστροφή σε ότι έχει μείνει στον κοινωνικό ιστό και την παράδοση των δημοσίων αγαθών στους ιδιώτες.

«Είναι σαν τον εγκληματία που θέλει να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφ. «Η Εποχή», η Ράνια Σβίγκου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι θα δοθεί επίσης μάχη στο πεδίο των θεσμικών μεταρρυθμίσεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ και σε επίπεδο Ευρώπης θα αναμετρηθούν δύο σχέδια.

Σημείωσε την αναγκαιότητα διαλόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ Αριστεράς, Πρασίνων και Σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις που “στέκονται δίπλα στον Όρμπαν και στηρίζουν τον Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν».

Ερωτηθείσα αν είναι εφικτός ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης με τις προτάσεις του «θέλει να συνταγματοποιήσει τον νεοφιλελευθερισμό, μέσω της συνταγματοποίησης ενός εσωτερικού μνημονίου χωρίς ημερομηνία λήξης» ενώ αναφορικά με το ΚΙΝΑΛ είπε ότι η πρώτη δημόσια ανακοίνωση των προτάσεών του για την συνταγματική αναθεώρηση «δείχνει τον σφιχτό εναγκαλισμό του με την ΝΔ». «Εμείς θα φροντίσουμε να γίνει διάλογος επί της ουσίας ώστε να είναι ξεκάθαρος ο προσανατολισμός και η στόχευση των συνταγματικών αλλαγών. Σε αυτόν τον κοινοβουλευτικό διάλογο καμία δύναμη δεν μπορεί να κρυφτεί» πρόσθεσε.

Θεωρεί ότι η αναγκαιότητα «φτιαχτεί ένα ανάχωμα στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» θα οδηγήσει σε ανακατατάξεις, ενώ καταλύτης στη διαμόρφωση των νέων συσχετισμών θα είναι η απλή αναλογική.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, ότι «η αναθεώρηση του Συντάγματος όσο και η ψήφιση των νομοθετημάτων της επόμενης περιόδου προσφέρονται για συζήτηση και συγκλίσεις, αρκεί βέβαια να το θέλουν όλες οι πλευρές».

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι γίνονται διεργασίες στους δήμους και τις περιφέρειες, υπογραμμίζοντας «θέλουμε ουσιαστικές συγκλίσεις και όχι συγκολλήσεις».

Η κ. Σβίγκου θεωρεί την συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργού και αρχιεπισκόπου ως «ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση εξορθολογισμού των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας».

Τέλος, αναφέρει ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες για το Ντυνάν και γενικότερα για την κατάσταση στην Υγεία και στο χώρο του Φαρμάκου (και) αντί να δώσουν πειστικές απαντήσεις εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συγκάλυψε τίποτα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα