Σαρώνει όλη τη χώρα ο χιονιάς-Στα λευκά η Αθήνα(Βίντεο+Φώτο)

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο μας αποχαιρετά το 2016. Ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, τους θυελλώδεις βοριάδες 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

«Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ενώ χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Για σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές στην ανατολική και νότια χώρα, καθώς και βορειοανατολικοί άνεμοι 7-9 και πιθανώς 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης, σε περιοχές της Αττικής

Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις περιοχές:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του εστιατορίου «Ζυγός» στο ρεύμα προς το καζίνο.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Θησέως στην Εκάλη.

Από τις 3 περίπου τα ξημερώματα άρχισε να χιονίζει και στην Αθήνα, όχι μόνο στα βόρεια προάστια αλλά και στο κέντρο ακόμα και στα νότια.

Από τη νύχτα ήδη το έστρωσε σε Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Παπάγου, ενώ τη γειτονιά τους στα λευκά αντίκρισαν μόλις ξύπνησαν οι κάτοικοι ακόμη και στα νότια προάστια, Ελληνικό, Ανω Γλυφάδα, Φάληρο, στον Πειραιά, στη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και το Πέραμα, όπου και εκεί το έστρωσε κανονικά.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα στις πτήσεις.

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Εξασθένηση της «πολικής εισβολής» αναμένεται από το Σάββατο.

Εκτός από την Αττική, σφοδρές χινοπτώσεις σημειώνονται και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τη Νάξο και συγκεκριμένα από τα χωριά Απείρανθος και Κωμιακή όπου το έχει στρώσει κανονικά!

Φώτο από Αθήνα:

 

IMG_2824IMG_2826IMG_2827IMG_2829IMG_2831IMG_2833IMG_2835IMG_2836IMG_2838IMG_2841IMG_2842IMG_2847IMG_2848IMG_2849IMG_2827

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών:Newsbeast.gr,Eurokinissi

Φώτο από Κόρινθο-Αγ.Βασίλειος:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα