«Σαρώνει» ο «Ζήνων»- Κλειστή η Πειραιώς, καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Την εμφάνισή του έκανε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνων» στην Αττική. Από το πρωί της Κυριακής παρατηρείται έντονη βροχόπτωση σε όλη την περιφέρεια, αλλά έντονο είναι το φαινόμενο και στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Για τον ίδιο λόγο έχει διακοπεί, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Στο 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
-Στον κόμβο της Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Μάνδρα.
-Στη διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα.
-Στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στο ύψος σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο σημείο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
-Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πάτρα

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν στην Αττική. Στην Πάτρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα μία γυναίκα απεγκλωβίστηκε από την πυροσβεστική, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε σε παραλιακό δρόμο του Δρεπάνου της Πάτρας, καθώς το οδόστρωμα είχε καλυφθεί με νερό που ερχόταν από τη θάλασσα, λόγω του μεγάλου κυματισμού.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, όπου οι πυροσβέστες, απεγκλώβισαν δύο άτομα μέσα από ακινητοποιημένο αυτοκίνητο.

Μεσολόγγι

Στο Μεσολόγγι οι ισχυροί άνεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα να πέσουν δέντρα στο κέντρο της πόλης, ενώ παρέσυραν κάδους απορριμμάτων σημειώνοντας αρκετά προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Λαμία

Mεγάλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας και στην Στερεά Ελλάδα.

Προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στο 16ο χιλιόμετρο της ΠΕΟ Λαμίας – Λάρισας με κατολισθήσεις μεγάλων κομματιών από βράχο που γέμισαν το οδόστρωμα.

Στο σημείο επενέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ωστόσο χρειάστηκε συνδρομή μηχανήματος για να τις απομακρύνει

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα