Σαπέν: Ακόμα και με νίκη Λεπέν ή Μελανσόν είναι απίθανο να βγούμε από το ευρώ

Δεν μπορώ να προβλέψω το πώς οι ακραίοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να έχουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
«Οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα διαφωνούσαν με μία έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ και θα ήταν σχεδόν απίθανο να πετύχει κάτι τέτοιο ο επόμενος πρόεδρος, όποιος κι αν είναι» δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε ως στόχο με τις δηλώσεις του ατές τόσο την υποψήφια των ακροδεξιών Μαρί Λεπέν όσο και τον υποψήφιο της άκρας Αριστεράς Ζαν – Λυκ Μελανσόν που έχουν έχουν ταχθεί ενάντια στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.
«Στη ζωή, όλα είναι πιθανά, ακόμη και τα πιο ηλίθια πράγματα», σχολίασε ο Sapin από την Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των συναντήσεων του ΔΝΤ.
«Αλλά αν είναι με κάτι συνδεδεμένοι οι Γάλλοι, αυτό είναι το ευρώ.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι προσπαθούν να το κάνουν θέμα αυτό», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, στην Wall Street Journal.
Δημοσκόπηση που έγινε τον προηγούμενο μήνα έδειξε ότι σχεδόν τα 3/4 των Γάλλων είναι αντίθετοι με την επιστροφή στο φράγκο και την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
«Ακόμη κι αν συμβεί το χειρότερο, η εκλογή ενός ακραίου υποψηφίου της δεξιάς ή της αριστεράς, αυτό δεν θα αλλάξει την πραγματικότητα της άσκησης εξουσίας. Δεν βλέπω πώς οι ακραίοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να έχουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Είναι απολύτως απίθανο», ξεκαθάρισε ο Sapin.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα