Σαουδική Αραβία: Πρέπει να μειώσουμε την προσφορά πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Την ανάγκη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τα επίπεδα του Οκτωβρίου, εξέφρασε η Σαουδική Αραβία προαναγγέλλοντας παράλληλα λιγότερες αποστολές τον επόμενο μήνα, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του άρχισαν να θέτουν τις βάσεις για τη μείωση της προσφορά από το 2019, αντιστρέφοντας την ετήσια σχεδόν επέκτασή της.

Ειδικότερα, η Saudi Energy θα εξάγει 500.000 λιγότερα βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο από ότι τον Νοέμβριο, αποτελώντας την πρώτη χώρα – μέλος του ΟΠΕΚ που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση προκειμένου να ανακόψει την καθοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου.

 

Ενώ η συνάντηση με στους άλλους κορυφαίους πετρελαιοπαραγωγούς του καρτέλ την Κυριακή δεν κατέληξε σε μια συμφωνία αλλαγής πλεύσης της πολιτικής, εντούτοις ο ΟΠΕΚ+ προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι ίσως χρειαστούν “νέες στρατηγικές”, αυξάνοντας την προοπτική μιας ευρύτερης και συντονισμένης περικοπής το 2019.

“Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τα αποθέματα και τα θεμελιώδη προσφοράς και ζήτησης μέσα σε μια αρκετά στενή ζώνη γύρω από την ισορροπία και πιστεύουμε ότι οι αγορές θα ηρεμήσουν”, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ Αλ Φάλι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα