Σαουδική Αραβία: Δεν ξέρουμε που βρίσκεται η σορός του Κασόγκι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντελ Αλ-Τζουμπέιρ δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη ήταν «τεράστιο και σοβαρό λάθος», υποσχέθηκε στην οικογένεια του δημοσιογράφου ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν και τόνισε ότι «δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του».

«Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Είναι μια φρικτή τραγωδία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Νιώθουμε τον πόνο της», δήλωσε ο Αλ-Τζουμπέιρ σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Ριάντ στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

«Δυστυχώς, έγινε ένα τεράστιο και σοβαρό λάθος και διαβεβαιώνω την οικογένειά του ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν γι αυτό».

Η σχέση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ριάντ «θα ξεπεράσει» την υπόθεση αυτή, εκτίμησε επίσης ο Αλ-Τζουμπέιρ, τονίζοντας ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν «δεν είχε ενημερωθεί» για την επιχείρηση, η οποία έγινε χωρίς την άδεια των αρχών.

Ο βασιλιάς Σαλμάν, πρόσθεσε ο Αλ-Τζουμπέιρ, «είναι αποφασισμένος οι υπεύθυνοι» για τον θάνατο του δημοσιογράφου «να λογοδοτήσουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα