Σανίδα σωτηρίας για την Μέι οι Ιρλανδοί

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Αγγλίας ύστερα από το άσχημο αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών το οποίο άφησε στον “αέρα” την κυβέρνηση.

Στις 2.30 ώρα Ελλάδος η Τερέζα Μέι θα μεταβεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις τη βασίλισσα Ελισάβετ και να λάβει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) δήλωσε πως θα στηρίξει την Μέι στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Η στήριξη από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας θα επιτρέψει στην May να φτάσει στις 326 έδρες που απαιτούνται για το σχηματισμό πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Το DUP έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του brexit, ωστόσο ακόμα παραμένει ασαφές εάν η Μέι θα επιμείνει στη στρατηγική του “σκληρού” δρόμου αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή αν αντίθετα θα χαράξει μια νέα, πιο ήπια στρατηγική στις συονμιλίες της με τις Βρυξέλλες, οι οποίες επρόκειτο να αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα, αλλά αναμένεται να αναβληθούν για λίγο διάστημα.

Σύμφωνα με το Sky News το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα εκτιμά πως δεν υπάρχει ανάγκη για το σχηματισμό ενός επίσημου συνασπισμού.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα