Σία Αναγνωστοπούλου: Πανάκριβα τα μεταπτυχιακά-θα μειώσουμε το κόστος

sia1455276801Δυσθεώρητα χαρακτήρισε τα δίδακτρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου προαναγγέλλοντας παράλληλα την κατάθεση νομοσχεδίου από την κυβέρνηση με στόχο τη μείωσή τους.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, η υπουργός τόνισε ότι το ζήτημα θα τεθεί στη σύνοδο των πρυτάνεων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και υπογράμμισε ότι θέση του υπουργείου είναι ότι το οποιοδήποτε κόστος για την εξασφάλιση μεταπτυχιακού θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Δεν μπορεί ένα μεταπτυχιακό να έχει 8 και 10.000 ευρώ, δεν γίνεται”, είπε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε: “θα έχουμε και νομοσχέδιο γι αυτό το θέμα, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα πριν συζητήσω με τους πρυτάνεις. Εμείς έχουμε μια άποψη».

Στο μεταξύ, αναφερόμενη στις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, είπε ότι διεξάγονται με το λεγόμενο «σύστημα παπαγαλίας», αλλά επισήμανε ότι για να αντικατασταθεί θα πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο και να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υποψηφίους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα