Σήμερα στη Βουλή η συμφωνία για ψήφιση την Πέμπτη

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το κείμενο της συμφωνίας, στο οποίο κατέληξαν η ελληνική πλευρά και οι θεσμοί ύστερα από μαραθώνιες συζητήσεις.

Σε δύο άρθρα η ψηφοφορία

Αύριο θα τεθεί ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών του Κοινοβουλίου, ενώ την Πέμπτη θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Σημειώνεται ότι η Βουλή είναι κλειστή έως τις 16 Αυγούστου, αλλά η απόφαση για την επαναλειτουργία της ανήκει στη Διάσκεψη των Προέδρων, τα μέλη της οποίας βρίσκονται ήδη επί ποδός για το ενδεχόμενο να ζητηθεί η ενεργοποίησή τους από την πλευρά της κυβέρνησης.

Το κείμενο θα απαρτίζεται από δύο άρθρα, ένα για τη νέα δανειακή σύμβαση με προσάρτημα το μνημόνιο και ένα για τα προαπαιτούμενα.

Την Παρασκευή η επικύρωση από το Eurogroup

Στις 14 Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup, ώστε μέχρι τις 18 Αυγούστου να προχωρήσει η ψήφιση της συμφωνίας από Κοινοβούλια της ευρωζώνης και να δοθούν εν συνεχεία τα χρήματα για την πληρωμή του ομολόγου της ΕΚΤ ύψους 3,2 δισ. ευρώ στις 20 Αυγούστου.

Τη συμφωνία θα ακολουθήσει η πρώτη κεφαλαιακή ένεση ύψους 10 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες και προτού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκληρώσει τα stress tests, κάτι που θα χαλαρώσει τα capital controls.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα