Σήμερα η ψηφοφορία για παράταση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο

Ομόφωνη αναμένεται να είναι σήμερα Πέμπτη η υιοθέτηση, από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, του ψηφίσματος με το οποίο θα ανανεώνεται για ακόμη έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2018, η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, στο τελικό σχέδιο του ψηφίσματος, το νέο στοιχείο είναι ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητά από τον γενικό γραμματέα «να διεξάγει μια στρατηγική αναθεώρηση της Ειρηνευτικής Δύναμης, επικεντρωμένη σε συμπεράσματα και συστάσεις για το πώς αυτή θα πρέπει να διαμορφωθεί κατά τον βέλτιστο τρόπο».

Το Συμβούλιο Ασφάλειας «καλωσορίζει την πρόοδο στην υπό την καθοδήγηση των ηγετών, διαδικασία από την 11η Φεβρουαρίου 2014 και τις προσπάθειες των ηγετών και των διαπραγματευτών τους για να επιτευχθεί μια συνολική και διαρκής διευθέτηση του ζητήματος.

Επίσης παροτρύνει τις πλευρές και όλους τους εμπλεκόμενους συμμετέχοντες να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους σε μία διευθέτηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Επίσης, καλεί, μεταξύ άλλων, τους δύο ηγέτες «να καταβάλουν προσπάθειες για περαιτέρω εργασία με σκοπό τη σύγκλιση στα βασικά θέματα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα