Σήμερα η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Η προθεσμία λήγει το μεσημέρι για όσους επιλέξουν τραπεζικό γκισέ και στις 12 τα μεσάνυχτα για όσους επιλέξουν να πληρώσουν τους φόρους τους με ηλεκτρονικό τρόπο

Σήμερα, Παρασκευή, καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να βγάλουν από τις τσέπες τους ή τους λογαριασμούς τους ανέρχεται στο ποσό του 1,8 δισ. ευρώ.

Η προθεσμία λήγει το μεσημέρι για επιλέξουν τραπεζικό γκισέ και στις 12 τα μεσάνυχτα για όσους επιλέξουν να πληρώσουν τους φόρους τους, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σημειώνεται ότι καταστήματα των ΕΛΤΑ θα μείνουν ανοιχτά και το απόγευμα για την πληρωμή των φόρων.

Οι φορολογούμενοι που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία μπορούν να κερδίσουν περισσότερες δόσεις επιλέγοντας μια από τις παρακάτω λύσεις:

1. Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

2. Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται στο TAXISnet ακόμα και αν δεν έχει λήξει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης. Έτσι αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την εφορία δίνεται η ευκαιρία – υπό προϋποθέσεις να ρυθμιστεί το σύνολο της οφειλής σε 12 μηνιαίες δόσεις. Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

Πληρωμή μέσω Taxisnet

Επίσης οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την οφειλή τόσο του ΕΝΦΙΑ όσο και του φόρου εισοδήματος με κάρτα απευθείας μέσω του Taxisnet, αλλά χωρίς τη δυνατότητα άτοκων δόσεων. Η πληρωμή γίνεται μέσω του ιστότοπου www.aade.gr, εφόσον προηγουμένως οι φορολογούμενοι συνδεθούν με τους προσωπικούς κωδικούς τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής που εμφανίζονται στην οθόνη της προσωποποιημένης πληροφόρησης για κάθε Ανοιχτή Οφειλή οι φορολογούμενοι μπορούν να δουν τα στοιχεία δόσεων πατώντας το πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα». Μπορείτε να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με κάρτες πληρωμών.

Για να πληρώσετε μέρος της οφειλής, εισάγετε το ποσό που επιθυμείτε να πληρώσετε στο σχετικό πεδίο της στήλης «Ποσό για πληρωμή με κάρτα», αφού πρώτα επιλέξετε την οφειλή, πατώντας το πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα». Για να εξοφλήσετε την οφειλή επιλέγετε το πλήκτρο (push button)«Eξόφληση». Το συνολικό ποσό πληρωμής εμφανίζεται αυτόματα. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία οφειλές.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα