Σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ

Ôï êôßñéï ôïõ Åèíéêïý Ñáäéïôçëåïðôéêïý Óõìâïõëßïõ.

Σήμερα   Τετάρτη (19/10) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, σε μια ύστατη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,  συγκάλεσε τη Διάσκεψη για αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Είχε προηγηθεί, την περασμένη Παρασκευή, η κατάθεση τροπολογίας η οποία με παρέμβαση του Νίκου Βούτση, αποσύρθηκε προσωρινά προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ώστε να εξευρεθεί μια συναινετική λύση σε ότι αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ θα λάβει χώρα η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο όπως τονίζει η κυβέρνηση, ενώ η ΝΔ φαίνεται να εμμένει στη θέση της για απόσυρση του νόμου Παππά.

Το Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα συγκρότησης του ΕΣΡ, κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιχειρεί να «μπλοκάρει» το ζήτημα για να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και να επιστραφεί το τίμημα των 258 εκατομμυρίων ευρώ που καλούνται να καταβάλλουν οι υπερθεματιστές.

Από την πλευρά της, η ΝΔ αναφέρει ότι η χώρα βιώνει ένα «πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μια κυβέρνηση που όσο απομονώνεται από τους πολίτες τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα