Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσουν τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου τις αποφάσεις τους για την τύχη των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που μία ημέρα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία αυτομόλησαν στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση των αποφάσεων ήταν προγραμματισμένη να ανακοινωθεί την περασμένη Δευτέρα, αλλά λόγω ασθένειας ενός μέλους μιας εκ των συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων και επειδή δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διασκέψεις, αναβλήθηκε για σήμερα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν είναι δεδομένο ότι θα ανακοινωθεί σήμερα η απόφαση καθώς μπορεί να υπάρξει νέα αναβολή λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου.

Πάντως με δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει δικαστής ο οποίος θα ταχθεί υπέρ της έκδοσης των οκτώ Τούρκων τη στιγμή μάλιστα που έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις τριών αντεισαγγελέων, της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, οι οποίοι θεμελιωμένα τάχθηκαν υπέρ της μη έκδοσης.

Επιπλέον, ο κ. Παξινός θέτει τα εξής ερωτήματα:

Ποίοι δικαστές θα χρεωθούν την έκδοση ερχόμενοι σε πλήρη δυσαρμονία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το κράτος δικαίου που τάχθηκαν να υπηρετούν;
Υπάρχουν στην Ελλάδα δικαστές που θ’ αψηφήσουν την πολιτική σκοπιμότητα και θα δικάσουν με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συνθήκες ή θα παραδώσουν στον Σουλτάνο, «πεσκέσι», τα κεφάλια των ΙΚΕΤΩΝ, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, αλλά θα υποστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση;

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα