Σάντος:Επτά μέλη του ELN σκοτώθηκαν

elnΕπτά μέλη της αντάρτικης οργάνωσης στρατός εθνικής απελευθέρωσης (ELN) σκοτώθηκαν και ακόμη ένα συνελήφθη προχθές Παρασκευή σε επιχείρηση του στρατού της Κολομβίας στην Αράουκα, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

«Στην επιχείρηση της περασμένης νύχτας στην Αράουκα επτά μέλη του ELN σκοτώθηκαν και άλλο ένα συνελήφθη», είπε ο Σάντος.

Επρόκειτο για μια κοινή επιχείρηση της αστυνομίας και του στρατού.

Ο ELN, η δεύτερη σε μέγεθος οργάνωση ανταρτών της Κολομβίας, που διαθέτει σύμφωνα με τις αρχές περίπου 1.500 μαχητές, άρχισε τον Ιανουάριο έναν προπαρασκευαστικό διάλογο με σκοπό την έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας με την κυβέρνηση.

Οι δύο πλευρές έχουν επαφές γι’ αυτό επί δύο χρόνια. Η επίθεση, όμως, εναντίον του ELN εγγράφεται στην κλιμάκωση της έντασης που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Πριν από μερικές ημέρες, οκτώ αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί σε μια επίθεση με εκρηκτικά που είχε αποδοθεί στον ELN, στην Κουκουτά, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Ακολούθησαν διάφορες επιθέσεις των ανταρτών, με τρεις αστυνομικούς να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε τρεις ημέρες.

Οι προκαταρκτικές επαφές κυβέρνησης-ELN είχαν αρχίσει τον Ιανουάριο του 2014, παράλληλα με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγει η Μπογκοτά με την οργάνωση επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) από το 2012 στην Αβάνα της Κούβας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα