Ρ. Τίλερσον: Πιστεύω ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε τις εντάσεις με τη Ρωσία

Ότι πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον και η Ρωσία μπορούν να βρουν έναν τρόπο για να χαλαρώσουν τις εντάσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ήταν χρήσιμο να διακόψουν τις σχέσεις μόνο και μόνο εξαιτίας των υποψιών για ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Τίλερσον δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εκφράσει επίσης κάποια προθυμία να επαναλάβει τις συνομιλίες για την κρίση στην Ουκρανία.

«Θα πρέπει να βρούμε σημεία στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε μαζί. Σε σημεία στα οποία έχουμε διαφωνίες θα πρέπει να συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους για να τις αντιμετωπίζουμε», είπε ο Ρεξ Τίλερσον στους δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο διεθνούς συνάντησης την Κυριακή στη Μανίλα, όπου ρώτησε επίσης για τα αντίποινα της Μόσχας εναντίον των νέων αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι είπε στον κ. Λαβρόφ ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στην εντολή του Κρεμλίνου να μειώσουν κατά περίπου 60% έως την 1η Σεπτεμβρίου το διπλωματικό προσωπικό τους στη Ρωσία.

«Δεν έχουμε αποφασίσει πώς θα απαντήσουμε στο αίτημα της Ρωσίας να αποσύρουμε αμερικανικό διπλωματικό προσωπικό. Έκανα αρκετές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Του είπα πως θα απαντήσουμε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα