Ρ. Τίλερσον: Δεν υπάρχει κάποιο κενό ανάμεσα σ’ εμένα και τον πρόεδρο Τραμπ

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Ρεξ Τίλεσον, σε ακρόασή του, από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων  αρνήθηκε ότι οι δηλώσεις του έρχονται συχνά σε αντίθεση με αυτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζει το CNN.

“Δεν υπάρχει κάποιο κενό ανάμεσα σε εμένα και τον πρόεδρο Τραμπ ή την πολιτική του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών,” δήλωσε ο Τίλερσον απευθυνόμενος στο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Χοακίν Κάστρο από το Δημοκρατικό Κόμμα που εκλέγεται στο Τέξας.

“Υπάρχουν διαφορές στους όρους που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος προκειμένου να διατυπώσει τα στοιχεία που υλοποιούν την εξωτερική πολιτική,” αναγνώρισε ο Τίλερσον.

Ο Κάστρο ζήτησε από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να εξηγήσει μία σειρά περιπτώσεων κατά τις οποίες οι δικές του δηλώσεις ήρθαν σε αντίθεση με αυτές του προέδρου Τραμπ.

Στην τελευταία περίπτωση καταγραφής μιας τέτοιας κατάστασης, ο Τραμπ εμφανίστηκε να σχολιάζει θετικά τις κινήσεις των χωρών του Περσικού Κόλπου για την απομόνωση του Κατάρ, ενώ λίγες ώρες πριν, ο Τίλερσον είχε δηλώσει ότι ο αποκλεισμός έθετε σε κίνδυνο τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

“Πώς είναι δυνατόν οι Αμερικανοί, αλλά και οι σύμμαχοί μας σε ολόκληρο τον κόσμο να έχουν εμπιστοσύνη στα λόγια σας, στις θέσεις του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, αλλά και πολύ περισσότερο στο ότι αυτά που λέτε, εκφράζουν τις απόψεις του προέδρου Τραμπ;” ρώτησε χαρακτηριστικά ο Κάστρο.

Ωστόσο, ο Τίλερσον είπε ότι είχε ρόλο στην συγγραφή της ανακοίνωσης που διάβασε ο πρόεδρος Trump στον κήπο του Λευκού Οίκου για το Κατάρ “προκειμένου η ανακοίνωση ν’ απηχεί το μήνυμα αποφασιστικότητας που ο ίδιος ήθελε να σταλεί,” τονίζοντας ότι: “δεν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ μας.”

Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, έθιξε και το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερκαι την εμπλοκή του σε ζητήματα της αμερικανικής διπλωματίας, για να ξεκαθαρίσει: “το υπουργείο των Εξωτερικών κι εγώ ο ίδιος, έχουμε την ευθύνη για την υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής. Κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί από τον πρόεδρο προς εμένα πολλές φορές,” τόνισε.

Ο Kushner που είναι υψηλόβαθμος σύμβουλος του προέδρου Τραμπ στον Λευκό Οίκο έχει εμπλακεί στις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης για την επίτευξη μιας συμφωνίας επίλυσης του Μεσανατολικού Προβλήματος, αλλά και της βελτίωσης του πλαισίου των διμερών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

“Υπάρχουν πολλές σχέσεις που έχουν χτιστεί με τις προσπάθειες του Τζάρεντ, στην διάρκεια των τελευταίων μηνών -το Μεξικό είναι ένα παράδειγμα- ενώ μέσω των σχέσεων αυτών εξακολουθούν να συνομιλούν μαζί του. Αυτό δεν σημαίνει ότι κατά κάποιον τρόπο ο ίδιος δουλεύει χωρίς να είναι συντονισμένος με το υπουργείο των Εξωτερικών,” είχε χαρακτηριστικά δηλώσει τον Απρίλιο ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα