Ρ. Σβίγκου: Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για λουκέτα σε ΜΜΕ και τώρα αρνούνται τη δημόσια συζήτηση για να αποτραπούν

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από την παρέμβαση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση του Star:

  • Πού βρίσκεται η κατάσταση τώρα; …Κάναμε και μια συζήτηση προηγουμένως με τον κ. Μπαλάφα για τις δηλώσεις Τόμσεν.. Η δική σας άποψη ποια είναι; ..

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τόμσεν ή καλύτερα το ΔΝΤ δεν φημίζεται για τις επιτυχείς προβλέψεις του. Έχει κάνει λάθος τόσο για τις ευνοϊκές προβλέψεις που έκανε τα προηγούμενα χρόνια όταν συμμετείχε στο πρόγραμμα και πέφτει συνεχώς έξω και από τότε που συμμετέχει στο πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος. Αυτό είναι κάτι γνωστό. Όπως είναι γνωστές επίσης και οι διαφωνίες του ΔΝΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, διαφωνίες που δεν είναι μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς, αλλά διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών….

  • Άρα τι κάνετε εσείς; Θα περιμένετε να δείτε πρώτα αν θα φύγει το ΔΝΤ από τη συμφωνία; Πώς θα τρέξετε την αξιολόγηση βάσει αυτών…

.. Εμείς έχουμε δηλώσει σε ό, τι μας αφορά ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε νέα μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος. Πρόκειται για μια απαίτηση η οποία είναι και αντικοινωνική και παράλογη και βασίζεται μόνο στις εμμονικές ιδεοληψίες του ΔΝΤ. Και μάλιστα…

  • Είναι ακόμα στο τραπέζι η απαίτηση.. Έτσι δεν είναι;…

Είναι ακόμα στο τραπέζι και εργαζόμαστε….

  • Θα αποσυρθεί από το τραπέζι νομίζετε αν αποφασίσει το ΔΝΤ και φύγει;…

… Κι εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα. Και σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε στο πλευρό μας ένα μεγάλο τμήμα των ευρωπαίων ηγετών, ώστε το ΔΝΤ να αντιληφθεί ότι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα δεν μπορεί να συμβαδίζει με νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες.

  • Κι αν δεν αποδώσει αυτή η ελπίδα σας;…

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα προσκόμματα που βάζει στην ολοκλήρωση κι αυτής της αξιολόγησης το ΔΝΤ δεν είναι καινούργια. Είναι γνωστή και η διγλωσσία του ΔΝΤ που ενώ δημόσια αναφέρεται στα μέτρα για το χρέος κι ότι το χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο για να μπορέσει να προσελκύσουμε και επενδυτές και να μπορέσει η ελληνική οικονομία να μπει σε νέες βάσεις ανάπτυξης και ανάταξης, στην πραγματικότητα το μόνο που κάνει είναι να πιέζει για νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις πλευρές ότι νέα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Περιμένουμε την ίδια αποφασιστική δήλωση να κάνει και η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή να δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης ευθαρσώς ότι ούτε από τη Ν.Δ. γίνονται αποδεκτά νέα μέτρα, γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο την τελευταία περίοδο όπου ακόμα και ο Σόιμπλε, ακόμα και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι που πλέον αποδέχονται περισσότερο την ιδέα της μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, βλέπουμε τη Ν.Δ να λέει ότι θα είναι πολύ πιο καταστροφικά τα πράγματα με την αποχώρηση του ΔΝΤ.

Διάλογος με Καραγκούνη

Εσείς εκείνο που είχατε εξασφαλίσει ήταν είναι 13 δις περισσότερα μέτρα για το 2016 και 2017 με βάση τα πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% που είχατε συμφωνήσει. Μέσα από τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης καταφέραμε να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα γιατί 4,5% και 4,2% ήταν η συμφωνία. Γιατί αν θυμάστε καλά με το που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που είπε είναι ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχε δεχθεί ο κ. Σαμαράς.

Για το θέμα του ΔΟΛ

Η κρίση στον Τύπο είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση με όρους δημαγωγίας και πολιτικού καιροσκοπισμού. Το προηγούμενο διάστημα, πριν τα Χριστούγεννα, όταν είχε προκηρυχθεί και η απεργία των εργαζομένων στον ΔΟΛ, θυμάμαι ολημερίς και ολονυχτίς στα κανάλια και στα ραδιόφωνα τους Νεοδημοκράτες βουλευτές να σκούζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει λουκέτο στον ΔΟΛ.. Αυτό έλεγαν όλα τα στελέχη, έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπλοκάρει τους λογαριασμούς και δεν μπορεί να γίνει η μισθοδοσία των εργαζομένων.. Ο κ. Γεωργιάδης το είπε, ο κ. Κυρανάκης.. ημερομηνία 20/12.

Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι οι οποίοι κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να βάλει λουκέτο στον ΔΟΛ, είναι αυτοί που από σήμερα, από χθες μάλλον δήθεν φοβούνται ότι πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι χθες αρνήθηκαν την οποιαδήποτε διακομματική συζήτηση για τον τύπο, μέσα στη Βουλή και με ανοιχτά χαρτιά και δημόσια μπροστά στον ελληνικό λαό. Δεν δέχτηκαν καμία συζήτηση για το πώς δεν θα υπάρξουν νέα λουκέτα και θα προστατευτούν οι εργαζόμενοι. Και το μόνο που τους νοιάζει – το έγραψε πολύ χαρακτηριστικά σήμερα ο Θ.Καρτερός στην «Αυγή», είναι «μήπως ο Πρετεντέρης πέσει στα νύχια των Κομμουνιστών». Αυτό είναι. Μέχρι εκεί φτάνει το ενδιαφέρον τους για τον Τύπο και για τα ΜΜΕ.

Περιμένουμε από τη ΝΔ να μας πει ποιος έδωσε το τελευταίο δάνειο στον κ. Ψυχάρη, πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, των 96 εκατομμυρίων ευρώ και όταν να διαβάσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για να αντιληφθεί τις ευθύνες της. Κ. Καραγκούνη, τα δάνεια με «αέρα» τελείωσαν. Αυτό είναι που σας ενοχλεί. Όπως, επίσης, σας ενοχλεί ότι κανένας δεν σηκώνει το τηλέφωνο για να επιβάλλει καμία γραμμή σε κανένα Μέσο.

 

  • Κα Σβίγκου, ως τι πάει εκεί ο κ. Μουλόπουλος;

Προσωπική επιλογή του κ. Μουλόπουλου. Ο κ. Μουλόπουλος είναι δημοσιογράφος και ήταν στέλεχος του ΔΟΛ επί χρόνια. Δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος. Και θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Προφανώς και πρέπει να βρεθεί επενδυτής

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα