Ρ.Σβίγκου:Υπάρχει περιθώριο βελτιώσεων στο ασφαλιστικό των αγροτών

ransvΠεριθώριο βελτιώσεων σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των αγροτών δήλωσε ότι υπάρχει, η Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ των δύο πλευρών, αρκεί να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΝΑΤΟ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων πως η ελληνική κυβέρνηση διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα της Ελλάδας .

Αναφερόμενη στο πρόβλημα του μεταναστευτικού η Ρ. Σβίγκου δήλωσε ότι «προχωράμε στα συμφωνημένα», η χώρα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της και ότι αναμένει να πράξουν τα δέοντα και από πλευράς Ευρώπης.

Χαρακτήρισε ως «ακραίο» το σενάριο περί κλεισίματος των βορείων συνόρων της Ελλάδας αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

«Δεν υπάρχουν διαφωνίες από τους δανειστές ως προς τη δομή του ασφαλιστικού, περιμένουμε τις παρατηρήσεις τους ως προς την πρόταση» προς το παρόν είπε σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Τέλος, επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης για καμία περικοπή συντάξεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα