Ρ. Δούρου: Τα προβλήματα των συμπολιτών μας με αναπηρία είναι και δικά μας

«Μέχρι πριν λίγο καιρό οι συμπολίτες μας με αναπηρία ήταν αόρατοι, γιατί αυτοί που μας κυβέρνησαν επί τόσες δεκαετίες, επέλεξαν συνειδητά, όχι την Ευρώπη των δικαιωμάτων αλλά την Ευρώπη των δημοσιονομικών περιορισμών, σε βάρος των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, για τους οποίους εμείς στην Περιφέρεια Αττικής κάνουμε πράξη την καθολική ένταξη στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε εκδήλωση για τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, στο Χαϊδάρι.

Η εκδήλωση – συζήτηση διοργανώθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο με τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» Θοδωρή Σπηλιόπουλο, με αφορμή την ένταξη του Γιώργου Ταμπανιάν, μέλους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Τυφλών Αθλητών, από το 2010- 2017, και σήμερα μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπρίτζ, ο οποίος θα συμβάλει στη δημιουργία της ομάδας ατόμων με προβλήματα όρασης αλλά και ανάδειξης λύσεων για τα δικαιώματά των ΑμεΑ στην πόλη.

Η περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Θ. Σπηλιόπουλο για την πρωτοβουλία του, που «αποτυπώνει τις αξίες του ανθρωπισμού στην πράξη». «Γιατί», πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας «ξεχωριστούς ανθρώπους» τα άτομα με αναπηρία, «αυτοί μας δείχνουν τον δρόμο, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας που εμείς στην Περιφέρεια Αττικής ακολουθούμε με πολιτικές και μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας».

Στη συνεχεία παρέθεσε σειρά από «συγκεκριμένες και μετρήσιμες» πράξεις όπως: την ίδρυση των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία, την εγκατάσταση συστημάτων για την αυτόνομη πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής, την οικονομική ενίσχυση για την απρόσκοπτη λειτουργία ιδρυμάτων, τη στήριξη των Special Olympics Hellas κ.α.

Αναφερόμενη στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η κ Δούρου τόνισε ότι δεν είναι «ούτε ουδέτερες ούτε άχρωμες» και ότι «βρισκόμαστε απέναντι στις δυνάμεις εκείνες, που θεωρούν τα άτομα με αναπηρία, πολίτες υποδεέστερης κατηγορίας». Πρόκειται σημείωσε για «δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, της Ακροδεξιάς, που σηκώνουν ξανά κεφάλι, στη χώρα μας και την Ευρώπη και που πρέπει να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί». Για τον λόγο αυτό τα υπογράμμισε, οι επικείμενες εκλογές αφορούν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις κοινωνίες μας και κρίνουν καθοριστικά το μέλλον γι αυτό και «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στις επιλογές μας, ώστε να μην επικρατήσουν αυτές οι δυνάμεις του σκότους».

Η κ. Δούρου ολοκληρώνοντας την ομιλία της, τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής, για πρώτη φορά, στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης, στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία, με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. «Γιατί τα προβλήματα τους είναι κοινωνικά και είναι και δικά μας, που χρειάζονται συλλογική απάντηση και ως τέτοια τα αντιμετωπίζουμε και τα λύνουμε», έκλεισε επιγραμματικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα