Ρ. Δούρου: Αποτέλεσμα της αποτελεσματικής συνέργειας των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το έργο

Στα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων και ανοικτών γηπέδων τένις και ποδοσφαίρου στον περιβάλλοντα χώρο των 30 στρεμμάτων, στην περιοχή Τροκαντερό, στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, μετείχε το Σάββατο η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ενώ την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι «το σημαντικό αυτό έργο υλοποιήθηκε χάρη στην αποτελεσματική συνέργεια των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και της Περιφέρειας Αττικής».

«Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια, από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, και ενάμιση χρόνος από την υπογραφή της παράτασης της προγραμματικής σύμβασης την άνοιξη του 2016, για να φθάσουμε στα σημερινά εγκαίνια. Με τα ελληνικά δεδομένα αυτοί οι χρόνοι είναι σχετικά σύντομοι. Με τα κριτήρια της σύγχρονης χρηστής δημόσιας διοίκησης, ο χρόνος υλοποίησης οφείλει να μειωθεί για να υπηρετούνται καλύτερα και αποτελεσματικότερα οι ανάγκες των πολιτών. Αυτός είναι ο στόχος της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. Να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες χωρίς χρονοτριβές, γραφειοκρατία. Με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και σεβασμό στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για αγώνες και προπονήσεις Ακαδημιών, τέσσερα γήπεδα τένις και δύο κτίρια αποδυτηρίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα