Ρ. Αντωνοπούλου: Δεν πάμε σε εκλογές

«Δεν πάμε σε εκλογές, εμείς θα είμαστε η κυβέρνηση που θα βγάλει τη ώρα από το μνημόνιο. Θα κλείσει η αξιολόγηση. Τα μέτρα για την υποστήριξη των συνταξιούχων τελικά γίνονται αποδεκτά. Δεν μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε διαρκή διαδικασία λιτότητας» ανέφερε σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ η κα. Αντωνοπούλου τόνισε ότι η θέση του πρωθυπουργού σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για το 2018 είναι ξεκάθαρη.

«Υπάρχουν δεσμεύσεις που δεν μπορούμε να αναλάβουμε. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο παρά 1 του να κλείσει η συμφωνία. Ας βγάλουμε από αυτή τη συζήτηση όλη αυτή την αναστάτωση για εκλογές ή δημοψήφισμα» είπε.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά εθνικά θέματα, για τα οποία δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση από τα κόμματα.

Για την πρόσληψη ανέργων μέσω ΟΕΑΔ, η κα. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στο μητρώο που έχει δημιουργηθεί. «Το μητρώο καταγράφει τις θέσεις εργασίας, τους εργαζόμενους που θέλει ο επιχειρηματίας να προσλάβει. Ο ΟΑΕΔ αναλόγως με την περιοχή που βρίσκεται, κοιτάζει ποιους ανέργους μπορεί να στείλει και τους στέλνει για συνέντευξη. Τότε επιλέγει ο επιχειρηματίας ποιον θέλει».

Κατά την κα. Αντωνοπούλου η διαδικασία έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν, καθώς παλαιότερα οι επιχειρηματίες μπορούσαν να προσλάβουν «τον ανιψιό ή τον φίλο τους. Αυτό πλέον δεν γίνεται».

Σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε το σενάριο η κυβέρνηση να αποφασίσει για τους μακροχρόνια ανέργους να μην κληθούν να καταβάλουν ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα