Ρώσος υπ. Ενέργειας: Η στρατηγική του ΟΠΕΚ+ δεν χρειάζεται αναθεώρηση

Η στρατηγική του ΟΠΕΚ+ προς το παρόν δεν πρέπει να αναθεωρηθεί, δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο διατηρήθηκε στα 700 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως χωρίς να φθάσει το 1 εκατομμύριο βαρέλια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

“Σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια, που όλοι μαζί εφαρμόζουμε τις συμφωνίες, που είχαν επιτευχθεί τον Ιούνιο. Πρέπει να διασφαλίσουμε την αγορά, να αποκαταστήσουμε την παραγωγή του 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως. Όπως γνωρίζετε, τον Σεπτέμβριο η παραγωγή έφθασε τις 700 χιλιάδες βαρέλια, παρότι, που και εμείς και η Σαουδική Αραβία αυξήσαμε σημαντικά την παραγωγή” δήλωσε ο Νόβακ.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ είχαν αποφασίσει από τον Ιούλιο να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου έως το 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως. Ωστόσο εξαιτίας της αισθητής πτώσης της παραγωγής πετρελαίου σε μια σειρά χώρες του ΟΠΕΚ, ο στόχος αυτός δεν επιτεύχθηκε ακόμη. Την παραγωγή πετρελαίου αυξάνουν κυρίως, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον Οκτώβριο του 2106 η Ρωσία παρήγαγε 11,247 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους η παράγωγή πετρελαίου κυμάνθηκε περίπου στα 11,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αριθμός που σημαίνει ότι η Ρωσία αποκατέστησε τις ποσότητες που είχε μειώσει, υπερβαίνοντας το ανώτατο όριο της παραγωγής που είχε πετύχει πριν την συμφωνία με τον ΟΠΕΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα