Ρωσία: Χωρίς κανένα στοιχείο οι απελάσεις των διπλωματών από την Ελλάδα

Παρέμβαση σχετική με την πρόσφατη απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, οι οποίοι φέρονται ότι προχώρησαν σε σειρά βλαπτικών ενεργειών για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, έκανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σερκέι Λαβρόφ συνέδεσε τα διάφορα συμβάντα για τα οποία η Μόσχα κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για κατασκοπία ή δολοφονίες, αναφερόμενος σε παντελή έλλειψη στοιχείων.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ, ο Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο παράδειγμα μια χώρας που σχεδιάζει την πολιτική της έναντι της Ρωσίας «πάνω στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να μας παρουσιάσει κανένα στοιχείο».

Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, αυτή η κατάσταση του «είναι πολύ πιθανό» έχει γίνει μεταδοτική. Συμπλήρωσε δε, ότι «ο ισχυρισμός ότι αφού δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση άρα φταίει η Μόσχα, αποτελεί πλέον τον κανόνα με τον οποίον οι Δυτικοί μας φίλοι καθορίζουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία».

Μάλιστα έφερε σαν επόμενο παράδειγμα την υπόθεση Λιτβινένκο, του πρώην Ρώσου πράκτορα που δολοφονήθηκε στη Βρετανία από δηλητηρίαση με ραδιενεργή ουσία: «Η δίκη που ακολούθησε του θανάτου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, αλλά οι όποιες αποδείξεις κρατήθηκαν κρυφές», αναφέρει ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι και με την υπόθεση Σκριπάλ, η έρευνα που διεξάγεται παραμένει μυστική, χωρίς να δίνεται στη δημοσιότητα, αλλά και στην Ρωσία που κατηγορείται, κανένα στοιχείο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα