Ρωσία – Σ. Αραβία: Χρειάζεται να μειωθούν τα αποθέματα πετρελαίου προς το μέσο όρο πενταετίας

Ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί πετρελαίου εκτός του Οργανισμού είναι δεσμευμένοι στη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού στο μέσο όρο της πενταετίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ-Φαλίχ, προσθέτοντας ότι αναμένει ο στόχος να επιτευχθεί στο πολύ άμεσο μέλλον.

Μιλώντας στη Μόσχα ύστερα απο συνάντηση μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, ο Φαλίχ και ο Ρώσος ομόλογός του Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσαν επίσης ότι βλέπουν τη συνεργασία τους στις αγορές πετρελαίου να διαρκεί και μετά την λήξη της ισχύουσας συμφωνίας για μείωση της παραγωγής τον επόμενο Μάρτιο.

«Η κοινή μας δήλωση με τη Ρωσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ ο στόχος για αποκατάσταση της ισορροπίας αναμένεται να επιτευχθεί, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να μειωθούν τα αποθέματα προς το μέσο όρο της πενταετίας», δήλωσε ο Φαλίχ.

Ο Φαλίχ επανέλαβε τη θέση της χώρας του να κάνει «ό,τι χρειαστεί» μαζί με τη Ρωσία για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου, σηματοδοτώντας μια πολιτική χωρίς προκαθορισμένη διάρκεια για τη μείωση των αποθεμάτων και την εξισορρόπηση της αγοράς.

«Είναι απαραίτητο να επεξεργαστούμε τις αρχές του νέου πλαισίου για διαρκή, σταθερή συνεργασία μεταξύ του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός του Οργανισμού ακόμα και μετά τη λήξη των συμφωνιών της Βιέννης», δήλωσε σήμερα ο Νόβακ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα