Ρωσία: Στο «μικροσκόπιο» η υποψηφιότητα του Αλεξέι Ναβάλνι για την προεδρία

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) της Ρωσίας θα εξετάσει το πακέτο των σχετικών εγγράφων που κατέθεσε ο μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι για να θέσει υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιεβγκένι Σεβτσένκο, μέλος της ΚΕΕ.

«Εάν υπάρξουν έγγραφα θα τα εξετάσουμε. Θα αξιολογήσουμε το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται και για την ομάδα που θα προτείνει την υποψηφιότητα του», δήλωσε ο Σεφτσένκο.

Η πρόεδρος πάντως της Κεντρικής Εκλογικής επιτροπής της Ρωσίας ‘Ελλα Παμφίλοβα είχε επανειλημμένως διευκρινίσει ότι ο Ναβάλνι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του δικαστικές υποθέσεις.
Ωστόσο ο Σεφτσένο δήλωσε ότι εφόσον υποβάλει υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία, θα πρέπει ο ίδιος να προσέλθει στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και να καταθέσει ένα σύνολο εγγράφων, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν τις δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Όσοι κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν στην ΚΕΕ τα απαραίτητα έγγραφα έως τις 7 Ιανουαρίου, ενώ όσοι εκπροσωπούν κόμματα έως τις 12 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα