Ρωσία: «Πράξη πολιτικού εκβιασμού» η σύλληψη Μπούτινα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εξανάγκασαν την συλληφθείσα στις ΗΠΑ Μαρία Μπούτινα, να αποδεχθεί την ενοχή της με βάση “απόλυτα ανόητες κατηγορίες”. Την δήλωση αυτή έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία είπε ότι η ρωσική πλευρά αντιμετωπίζει την κατάσταση με την σύλληψη της ως πράξη πολιτικού εκβιασμού.

Η Ζαχάροβα αναφερόμενη στις συνθήκες κράτησης της στις αμερικανικές φυλακές, είπε ότι “αφού της δημιούργησαν αβάσταχτες συνθήκες και απειλώντας την με μακροχρόνια ποινή φυλάκισης, την εξανάγκασαν στην κυριολεξία να υπογράψει τις απολύτως ανόητες κατηγορίες”. Παράλληλα υπενθύμισε ότι την είχαν σε μια φυλακή για ιδιαίτερα επικίνδυνους εγκληματίες, δεν της επέτρεπαν να βγει από το κελί της επί 22 ώρες κάθε μέρα δεν της παρείχαν την αναγκαία ιατρική βοήθεια.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αξιολογώντας την σύλληψη και τον εγκλεισμό της ως άσκηση πολιτικών πιέσεων και ως πράξη πολιτικού εκβιασμού και χαρακτηρίζοντας την ίδια ως “πολιτική κρατούμενη” , εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ποινική υπόθεση κατά της Μπούτινα σχετίζεται αποκλειστικά με την επιδίωξη ορισμένων πολιτικών κύκλων στις ΗΠΑ να καλλιεργήσουν την αντιρωσική υστερία, την ρωσοφοβία και να βρουν κάτι που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να τεκμηριώσουν το όσα επινόησαν για κάποια “παρέμβαση” της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ”.

Η ίδια διαβεβαίωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  ότι η Μόσχα συνεχίζει τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχεία σαπελυθέρωση της Μπούτινα και την επιστροφή της στην πατρίδα.

Η 30χρονη Μαρία Μπούτινα, παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα εν μέρει την ενοχή της, δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Στην ουσία παραδέχθηκε ότι με τις επαφές που ανέπτυσσε με διάφορους αμερικανούς αξιωματούχους δραστηριοποιούνταν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως “πράκτορας ξένης χώρας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα