Ρωσία: Παράνομες οι κυρώσεις ΗΠΑ κατά Βενεζουέλας

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας ισοδυναμούν με παράνομη και ανοιχτή ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας αυτής της λατινικής Αμερικής.
Η Μόσχα αξιολογεί τη επίδραση που θα έχουν οι κυρώσεις στη Ρωσία και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλους τους νόμιμους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ρωσίας στη Βενεζουέλα υπο το φως των κυρώσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Εξάλλου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πως οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας είναι παράνομες και πως η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει την κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Ο Λαβρόφ υπογράμμισε πως οι κυρώσεις ισοδυναμούν με απόπειρα των ΗΠΑ να κατάσχουν κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα