Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν έτοιμο στρατό σε Πουέρτο Ρίκο και Κολομβία

Για σχέδια εισβολής των Αμερικανών στη Βενεζουέλα κάνει λόγο το ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατεύματα στην Κολομβία και πως έχουν μεταφέρει μέλη των ειδικών δυνάμεών τους στο Πουέρτο Ρίκο.
Στο πλαίσιο του συνεχώς κλιμακούμενου επικοινωνιακού πολέμου με την κρίση στη Βενεζουέλα στο επίκεντρο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ κατήγγειλε στα ρωσικά ΜΜΕ τα αμερικανικά σχέδια.

«Η μεταφορά αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πουέρτο Ρίκο, η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κολομβία και άλλοι παράγοντες καταδεικνύουν ότι το Πεντάγωνο ενισχύει την στρατιωτική του παρουσία για να προσπαθήσει να ανατρέψει τον πρόεδρο Μαδούρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πατούσεφ πρόσθεσε ότι «ο λαός της Βενεζουέλας αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα και αυξάνει τη στήριξή του προς τον πρόεδρο της χώρας».

Σημειώνεται ότι ο Χουάν Γουαϊδό με την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων κρατών απαιτεί την αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία, τη στιγμή που η Ουάσινγκτον επιχειρεί οικονομικό στραγγαλισμό της κυβέρνησης του Καράκας.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης έχει βρεθεί και η περιβόητη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω Βραζιλίας και Κολομβίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα