Ρωσία: Η Δύση “καλλιεργεί υστερία” για τα γυμνάσια “Δύση -2017”

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου χαρακτήρισε ως “προβοκάτσια” το “κύμα υστερίας” που καλλιεργεί η Δύση, όσον αφορά τα στρατιωτικά γυμνάσια “Zapad-2017″( “Δύση -2017”) που άρχισαν σήμερα στο έδαφος της Λευκορωσίας με τη συμμετοχή της Ρωσίας και θα συνεχισθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

“Απορρίπτουμε τις όποιες κατηγορίες (όσον αφορά την αδιαφάνεια των γυμνασίων). Το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας διατηρεί πάντα κατά την διάρκεια των γυμνασίων το μέγιστο δυνατό επίπεδο διαφάνειας. Θεωρούμε προβοκάτσια το κύμα υστερίας που έχει καλλιεργηθεί γύρω από τα γυμνάσια. Πρόκειται για συνήθη πρακτική και είναι δικαίωμα κάθε χώρας να διοργανώνει παρόμοια γυμνάσια. Όλα γίνονται αυστηρά με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τους σχετικούς κανονισμούς”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας επίσης σε σχετικό ερώτημα, αν θα επισκεφθεί τα γυμνάσια ο Ρώσος πρόεδρος, δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι “δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ο πρόεδρος να παραστεί σε κάποιο τμήμα των γυμνασίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα