Ρουμανία:Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η δίκη του πρωθυπουργού Πόντα ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά

roumania-arxizei-i-diki-tou-prwthupourgou-biktor-ponta.w_l

Όπως μετέδωσε το το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Agerpress ,τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η δίκη του πρωθυπουργού της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά.Ο Πόντα, ο οποίος διακηρύσσει την αθωότητά του, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ρουμανίας που παραπέμπεται σε δίκη ενώ ασκεί ακόμη τα καθήκοντά του.

Οι εισαγγελείς της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν την έρευνα σε βάρος του πρωθυπουργού και έστειλαν τον φάκελό του στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο Βίκτορ Πόντα, ο οποίος την Κυριακή θα κλείσει τα 43 του χρόνια, έχει απορρίψει μέχρι τώρα τις εκκλήσεις να παραιτηθεί, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι θα σεβαστεί την απόφαση των δικαστών, όποια κι αν είναι αυτή.

Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί 17 κατηγορίες για πλαστογραφία, για συνέργεια σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος την εποχή που ασκούσε τη δικηγορία, μεταξύ 2007-2011. Φέρεται επίσης ότι έλαβε το ποσό των 55.000 ευρώ από έναν συνεργάτη του, τον Νταν Σόβα, με τον οποίο είχε υπογράψει συμφωνία συνεργασίας. Για να δικαιολογήσει αυτό το ποσό, που το έλαβε σε πολλές μηνιαίες δόσεις, εξέδωσε 17 τιμολόγια αναφέροντας ψευδώς ότι εργαζόταν για το δικηγορικό γραφείο του Σόβα.

Ο Νταν Σόβα, που είχε διοριστεί υπουργός από τον Πόντα, παραιτήθηκε από τη θέση του το 2014 και κατηγορείται για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας, πλαστογραφία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Λόγω του διορισμού του Σόβα στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θεωρείται ύποπτος και για σύγκρουση συμφερόντων στην άσκηση των καθηκόντων του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα