Ριπές των τουρκικών ΜΜΕ κατά Καμμένου για το «θερμό επεισόδιο» στην Κύπρο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες ύστερα από τη δημοσιοποίηση «πηγών του Υπουργείου Άμυνας», σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό υπουργείο Άμυνας αναμένει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στην Κύπρο μέσα στο καλοκαίρι.

Σήμερα, τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης «καρφώνουν» πως πίσω από τις δηλώσεις αυτές ήταν ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με την kibrisgazetesi.com, οι δηλώσεις έγιναν από τον Πάνο Καμένο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος χθες βρέθηκε στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα οι δυο άντρες συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και το γεγονός πως τον Ιούνιο η γαλλική εταιρεία Total ξεκινά τη διαδικασία εξόρυξης φυσικού αερίου στα βυθοτεμάχια της Κύπρου, με τον Έλληνα υπουργό να λέει πως η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε «εγρήγορση» για την δραστηριότητα των Τούρκων στην περιοχή ειδικά εκείνη την περίοδο, χωρίς, πάντα σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, να αποκλείεται ένα «θερμό επεισόδιο».

Υπενθυμίζεται πως χθες είχε γίνει γνωστό πως το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας εκτιμά πως η επόμενη πρόκληση των Τούρκων θα ήταν ένα επεισόδιο στην Κύπρο. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου τοποθετούν χρονικά το επεισόδιο, που ενδεχομένως να προκαλέσει η τουρκική πλευρά, τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως το επεισόδιο θα λάβει χώρα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει κάποιο επεισόδιο, όπως μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων. Υπενθυμίζουν μάλιστα πως η τουρκική πλευρά το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, στέλνοντας σε εκείνη την περίπτωση το ερευνητικό πλοίο Barbarosa.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα