Ρατσιστικό παραλήρημα Έλληνα προκάλεσε οργή στη Ν. Αφρική

Ο Άνταμ Kατζαβέλος ζει στη Νότια Αφρική και αυτοπροσδιορίζεται αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός, αφού, εκτός των διαφόρων δραστηριοτήτων του, συνεργάζεται με το Radio 702 της αφρικανικής χώρας ως σχολιαστής ειδήσεων. Παράλληλα, ο κ. Kατζαβέλος είναι σύζυγος της Κέλι Kατζαβέλος η οποία είναι υπεύθυνη πωλήσεων στην Nike Αφρικής.
Όταν ο Άνταμ Κατζαβέλος τράβαγε το παρακάτω βίντεο σε μία ελληνική παραλία, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να περιμένει τις αντιδράσεις που θα ακολουθούσαν.

Ο επιχειρηματίας άρχισε να λέει πόσο ενθουσιασμένος είναι, όχι μόνο λόγω του όμορφου τοπίου που υπήρχε τριγύρω του, αλλά και επειδή δεν υπήρχε κανένας μαύρος…

Όπως είναι λογικό, το είδαν αρκετοί στο Γιοχάνεσμπουργκ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, καθώς αρκετοί ζητούν να συλληφθεί βάσει του αντιρατσιστικού νόμου που υπάρχει στη χώρα.

Μάλιστα ο ντόρος ήταν τέτοιος που το #AdamCatzavelos έγινε παγκόσμιο trend, ενώ δεκάδες προμηθευτές του St Georges Fine Foods που είχε ιδρύσει ο πατέρας του, τόνισαν ότι θα μποϊκοτάρουν την επιχείρηση, με αποτέλεσμα ο Κατζάβελος να απολυθεί.

Η τράπεζα που είχε χρηματοδοτήσει την επιχείρησή του το 2014 τόνισε οτι θα πάψει να συνεργάζεται μαζί του, ενώ το St. John’s College που φοιτούν οι γιοι του, ανακοίνωσε ότι του απαγορεύει την είσοδο.

Παράλληλα στο στόχαστρο μπήκε και η Nike επειδή η γυναίκα του εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων στο Γιοχάνεσμπουργκ, κάτι που οδήγησε την εταιρία να κρατήσει κλειστά τα καταστήματά της.

Πλέον με την επιστροφή του στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο σχολιαστής των ειδήσεων στο Radio 702 αναμένεται να συλληφθεί, καθώς έχουν κατατεθεί μηνύσεις εναντίον του.

Ο ρατσιστής αναμένεται να συλληφθεί μόλις επιστρέψει στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ρητορική μίσους.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα