Ρατσιστικό ουγγρικό παραλήρημα μέσω… Facebook

Επίθεση στον Γκι Φέρχοφσταντ μέσω της επίσημης σελίδας της στο Fecebook έκανε η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, αποδίδοντας όλες τις συμφορές της Ευρώπης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Με το ρατσιστικό παραλήρημα που διακινείται μέσω διαδικτύου, καλεί τους Ευρωπαίους να «ταρακουνήσουν» τις Βρυξέλλες και να προστατέψουν την Ευρώπη.

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί αναφέρεται ότι από τη στιγμή που έχουν φτάσει στην Ευρώπη τα περίπου 1,8 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες και από τότε έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, εκατοντάδες Ευρωπαίοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε «φρικτά εγκλήματα».

Με αφορμή συνέντευξη του επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία ανέφερε ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες, η ουγγρική κυβέρνηση τονίζει ότι πρέπει να «προστατέψουμε την Ευρώπη, ταρακουνώντας τις Βρυξέλλες».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φέρχοφσταντ αντιδρώντας στην τακτική λαϊκιστών ηγετών όπως ο Ματέο Σαλβίνι και ο Βίκτορ Όρμπαν, είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο υπογεγραμμένο και από άλλους ηγέτες μέλη του κόμματος, με το οποίο καταδικάζουν τον λαϊκισμό και την ξενοφοβία, ζητώντας να ενισχυθεί ο ρόλος της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα