Ρατσιστική επίθεση στο Περιστέρι: Έριξαν στο έδαφος μετανάστη και τον ξυλοκόπησαν (video)

Τον ξυλοδαρμό μετανάστη από αγνώστους στην περιοχή του Περιστερίου καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη συμβολή των οδών Σολωμού και Λευκωσίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, «ο Μοχάμεντ Γκούλμπαζ, εργάτης, βαφέας αυτοκινήτων, ενώ βάδιζε προς το σπίτι του μέσω της οδού Σολωμού, δέχτηκε επίθεση από περίπου δέκα άτομα. Πετάχτηκε ένας μπροστά στον Μοχάμεντ και τον γρονθοκόπησε ρίχνοντας τον κάτω. Οι άλλοι οι οποίοι είχαν πλησιάσει άρχισαν να τον χτυπούν ως αγέλη, στο κεφάλι και τη πλάτη. Η επίθεση κράτησε δύο λεπτά περίπου και αποχώρησαν».

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει τη στάση της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για αδράνεια.

«Ο μετανάστης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο τρίγωνο με το δρόμο που έγινε η επίθεση, σε απόσταση διακοσίων μέτρων. Το πρόσωπο του ήταν ματωμένο. Οι αστυνομικοί τον έστειλαν να πάει μόνος του σε νοσοκομείο για να δουν τα τραύματα του. Άραγε, η Αστυνομία έκανε έρευνα για το περιστατικό το οποίο είχε μόλις συμβεί και μάλιστα κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα σε αχτίνα που μπορούσαν να πάνε με τα πόδια;»

«Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς τις τελευταίες υπάρχουν καταγγελίες και για άλλες επιθέσεις στην ίδια περιοχή. Χθες, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα” πήγε με ένα μετανάστη να καταγγείλουν την επίθεση που δέχτηκε προκαλώντας του τραυματισμό στο πόδι στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Του υπέδειξαν ότι ο δρόμος που έγινε η επίθεση δεν τους αφορά και αποχώρησαν.»

«Τα θύματα θα καταγγείλουν τις επιθέσεις στη Τμήμα Ρατσιστικής βίας. Οι ρατσιστικές επιθέσεις ξανάρχονται στις γειτονιές. Απαιτούμε την σύλληψη των ρατσιστών και την καταδίκη τους. Καλούμε τους Δήμους Περιστερίου και Αθήνας, τα συνδικάτα, τις κοινότητες μεταναστών να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις», καταλήγει η καταγγελία.

To βίντεο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Alpha είναι σοκαριστικό:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα