Ραντάρ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ κατέγραψαν τη ρωσική παραβίαση

Ραντάρ τόσο της Τουρκίας όσο και του ΝΑΤΟ εντόπισαν το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, απορρίπτοντας τις δηλώσεις αξιωματούχων της Μόσχας ότι οι καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβίασης αποτελούν «καθαρή προπαγάνδα».tromaktiko

Η Τουρκία κατήγγειλε το Σάββατο ότι ένα ρωσικό SU-34 jet παραβίασε τον εναέριο χώρο της παρά τις προειδοποιήσεις των τουρκικών αρχών, τροφοδοτώντας εκ νέου την ένταση μεταξύ των δύο χωρών που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ωστόσο η Ρωσία αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιουδήποτε είδους παραβίαση.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να συγκαλύπτει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Είναι αδύνατο να αποκρύψει κανείς ένα τέτοιο περιστατικό εφόσον έχει συμβεί ή να επινοήσει μια παραβίαση εάν αυτή δεν έχει συμβεί» επισήμανε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ.

«Η Τουρκία δεν έχει σε καμία περίπτωση πρόθεση να κλιμακώσει την ένταση με τη Ρωσία, παραμένουμε ωστόσο ευαίσθητοι σχετικά με την προστασία του εναέριου χώρου μας» προσέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα